Hallstatt, locul meu de suflet…

Când mă gândesc la acest loc feeric, pentru că alt cuvânt mai potrivit nu există, gândul îmi zboară din nou înspre copilărie, probabil că și atunci eram tot cu gândul la ducă :)). Eram mică, aveam și eu computer și tot timpul căutam poze interesante. Țin minte că odată am dat peste o poză minunată, care m-a fermecat. Poza era facută, undeva între munți, era și un lac întunecat, parcă umbrit de acei munți și o bisericuță alături de cateva case, parcă aliniate pe marginea lacului. Tot am mai vazut poze cu acel loc ireal de frumos, care mă atrăgea atât de mult, dar nu am aflat decât în urmă cu 4-5 ani cum se numește. Îmi place să cred ca întotdeauna am fost legată de Hallstatt, chiar și fară să îmi dau seama.

_DSC6272

În 2015 am ajuns pentru prima dată în Hallstatt, o localitate mică, cochetă, din Austria. Am fost atât de încântată, atât de fericită, nu stiam dacă să admir mai mult, munții, lacul sau căsuțele, care erau încadrate perfect în peisaj. Nimic din ce vedeam cu ochii, nu deranja, era chiar mai frumos decât am reușit eu să îmi imaginez. Casele păstrate în aceeași nuanță tipică a Austriei, multe flori și iederă!!! Atât de multe detalii, terase care dădeau înspre lac, ah, mă gândeam, cei care dețineau o căsuță de vacanță pe acolo puteau să beneficieze de multă pace sufletescă. Ce frumos să te poți trezi, să îți bei cafeaua și să citesti o carte, uitându-te din cand în când la natura care te înconjoară.

_DSC6385

Ca să vizitați Hallstatt-ul vă ajunge o zi de dimineața până seara. Puteți să vă plimbați de la un capăt la altul al falezei principale, să poposiți pentru puțin timp în bisericuța de piatră. Un lucru pe care îl mai puteți încerca, este să vedeți Hallstatt-ul de la înălțime, urcând cu funicularul. Sus există și o mină de sare, pe care vă recomand să o vizitați. Aici puteți vedea și prețurile.

_DSC6569.jpg

_DSC6339_DSC6474_DSC6531.jpg

Atât de mult mi-a plăcut Hallstatt-ul încă de la prima vizită,  încât am hotărât ca următorul an să revin, după nuntă, cu rochia de mireasă, pentru că mi-am dorit să am o amintire specială în acest loc.

Am ajuns în noiembrie 2016, o zi răcoroasă, plină de culori, bineînțeles, culorile toamnei!!! Toamna are și ea farmecul ei aparte, care te face să uiți de frig și chiar amorțit fiind să te bucuri de o experiență unică…și să bei o cană de ciocolată caldă…

hallstatt_142

hallstatt_197hallstatt_225hallstatt_295

hallstatt_302hallstatt_465.jpg

hallstatt_413hallstatt_401.jpg

Nu pot să spun când mi-a plăcut mai mult Hallstatt-ul, vara sau toamna, dar cu siguranță vreau să revin și iarna! :))

Vă recomand cu mult drag să treceți pe listă acest loc minunat dacă vreodată vă gândiți să vă petreceți concediul în Austria.

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s